Nem győzöm hangsúlyozni, hogy mennyire fontos a gépjárművek téliesítése, gondolok itt legfőképpen a téli autógumira. Tudom,hogy elcsépelten hangzik, de inkább halljátok 1000x, mint egy baleset, ahol személyi sérülések lehetnek.

Lassan közelít a tél, a hőmérséklet egyre esik. Az utak csúszóssá és hidegebbé válnak.
Tudom, hogy el vagy havazva, de NE akkor gondolj a téli autógumira, amikor már leesett az 1. hó.
Azokban a városokban, ahol sózzák az utakat kevesebb lehet a veszélyforrás, de a legtöbb helyen vagy nincs, vagy nem megfelelő ennek a mértéke.

Amikor a hőmérsékelet 7 Celsius fok alá beesik, válts téli autógumira. Ez az időpont általában szeptember vége, október legeleje.

4 évszakos autógumi

A 4 évszakos autógumi köztes megoldás a a téli és nyári gumi között. Előnye, hogy költségtakarékos, mivel nem kell állandóan cserélgetni.

Mostanság egyre többen tolják ezt a fajtát, mivel költségtakarékos. De vajon mit mondanak róla a szakemberek?

A használatától és a vezetési stílusodtól és az időjárási viszonyoktól függ, hogy számodra a 4 évszakos gumi megfelelő választás-e.

Amennyiben legtöbbször városban használod, akkor cool, de ha olyan helyen vezetsz, ahol nem nagyon takarítják a havat, akkor ne ezt válaszd.

Ha dinamikusabban csapatod a verdát, akkor nagyobb lehet a csúszásveszély, inkább téli autógumizz.

A 4 évszakos verziónál megtaláljuk a nyári és téli autógumikra jellemző mintázatokat. Azonban hiába éli virágkorát, soha nem lesz képes olyan hatékony lenni télen, mint a téli autógumi és nyáron, mint a nyári.

Olyan területeken ajánlják a szakemberek, ahol nincs extrém hideg, pl. a melegebb telű országokban.

Na de a lényeg, hogy NE VÁRJ AZ 1. HÓRA. NE HABOZZ elmenni lecseréltetni a gumijaid.

ADAC autó téligumi teszt 2016 ADAC autó téligumi teszt 2016 ADAC autó téligumi teszt 2016